Mer om Maud

Mer om Maud


Mina föräldrar har berättat för mig att när jag var liten så var familjen på Skansen en dag. Vi gick runt i Hantverkskvarten och tittade in på Skansens Krukmakeri. Efter en stund beslöts det att vi skulle gå vidare för att se på något annat. Plötsligt märkte mina föräldrar att jag var borta och letandet efter mig började i rask takt. Det frågades efter mig här och där, sökandet pågick i flera hus. Till slut hittade de mig igen. I Skansens Krukmakeri. Jag hade på egen hand gått tillbaka dit för att åter igen få titta på när krukmakaren drejade.


25 år senare gjorde jag en praktik på Skansens Krukmakeri, för samma krukmakare som jag hade stått och tittat på när jag ett litet barn.


Verkstan har alltid haft en stor dragningskraft på mig. Vare sig det varit en keramikverkstad, eller någon annan kreativ arbetsplats.

Att få sitta och sy med min faster i hennes textilateljé var en favoritsyssla när jag var i skolåldern. Väggen med hyllan fylld med tyger och garner, sorterade efter olika färger. Verktygen. Möjligheterna. Tystnaden i rummet som följde med koncentrationen. Friheten att få göra det som jag tyckte allra bäst om att få göra.


Genom årens lopp har mitt liv varit fyllt av form och färg på olika sätt. Men också av studier, extraarbeten, mammaledighet, kursverksamhet, hålla föredrag, hemsidesnickrande, administrativt arbete, produktfotografering ...

och sen... i en obevakad stund, är jag där igen. Där jag trivs allra bäst. I verkstan.


Maud Andersson, Skoby Gård


CV Maud Andersson 2023

Skoby Krukmakeri  Maud Andersson

maud@skoby.nu